Om oss

Hej och kul att du hittade till vår sida om bland annat paracetamol och smärtstillande läkemedel. Här är vårt försök till att samla kunskap, artiklar, skrifter och forskning kring smärtstillande preparat. Hur de fungerar och vilka alternativ som finns tillgängliga för oss svenskar. Framförallt så publicerar vi artiklar kring olika smärtlindrande tabletter med paracetamol.

om_oss-paracetamol_artiklar

Det finns en hel uppsjö av olika tillverkar av dessa typer av läkemedel. Detta då paracetamol är ett icke-patenterat läkemedelssubstans. Detta gäller även för vissa andra smärtstillande läkemedel, och då tänker jag framför allt på acetylsalicylsyra och ibuprofen.

De mest kända läkemedlen med just paracetamol är förmodligen, i alla fall i Sverige, Alvedon och Panodil.

Vi skriver om både receptfria och receptbelagda paracetamol-preparat

Dessa är båda receptfria och finns att inhandla i de flesta matbutiker (numera). Andra vanliga preparat med paracetamol är Citodon. Dock är detta läkemedel belagt med recept. Vi försöker publicera artiklar om både receptfria alternativ och receptbelagda alternativ. Vidare så har vi i en populär artikel serie gjort en genomgång av smärtlindrande läkemedel genom historien. Det finns en lång rad av exempel på naturläkemedel som har funnits i hundratals år, om inte tusentals år, långt innan läkemedelsindustrin gjorde sitt intåg i modern tid.

om_oss-pamol_paracetamol

Då just smärta är relativt vanligt och frågorna kring detta område är många så har vi också inriktat oss på att publicera artiklar om till alternativ till paracetamol läkemedel. Till exempel Aspirin och ibuprofen. Mer om detta kan du läsa på andra sidor på vår webbsajt.

En annan vanlig fråga som dyker upp väldigt ofta och som oroar många är förstås biverkningar. Vi har ingen specifik sida om just biverkningar då de kan variera från preparat till preparat. Dock så skriver vi alltid ett eller två stycken om just biverkningar i samband med att vi gör en genom gång av ett specifikt smärtlindrande preparat. Till exempel just Alvedon och Panodil.

Vi ser framemot att utöka vår sajt efter hand, publicerar fler artiklar och granskningar m.m.

Har du frågor om smärtlindring, paracetamol, eller tabletter med paracetamol (som Citodon och Panodil) är du välkommen att kontakta oss här.